Tips voor de beginner

De regels en de nodige uitleg
Gebruikersavatar
Capt Harlock
Forum Grootmeester
Vulpen
Beheer:
Berichten: 72
Lid geworden op: ma okt 31, 2016 12:22 pm

Tips voor de beginner

wo nov 16, 2016 3:25 pm

Voor het eerst op een forum neerstrijken en je verhaal posten kan best spannend zijn. Sommige keuzes kunnen voor wat drempels zorgen, waardoor je ervaring wat minder positief is. Omdat wij al langer op schrijffora actief zijn, hebben we die drempels al ondervonden en willen we jou daarvoor behoeden. Vandaar de volgende tips:

- Als je net nieuw bent op het forum, is het handig jezelf even voor te stellen in het voorsteltopic. Je kunt dan direct kennis maken met diverse leden en zo is het ijs snel gebroken om met elkaar in contact te komen.

- Plaats niet te lange stukken per keer, ongeveer 1,5 à 2 pagina's per keer is voldoende. En doseer het aantal keer per week dat je iets nieuws plaatst. Stem het desnoods met je vaste lezers af, indien je die hebt.

- Als je op verhalen van anderen reageert, is de kans groter dat je zelf ook reacties krijgt.

- We gaan uit van positieve feedback. Mocht je op/aanmerkingen op iemand verhaal hebben dan ben je uitgenodigd deze te delen. Doe dit echter wel op vriendelijke en opbouwende wijze.

- Voel je vrij om in de chatbox een gesprek te openen of mee te doen in lopende gesprekken (te vinden in het forum).

- We hebben op het forum diverse schrijflessen/tips die voor zowel beginners als gevorderden interessant zijn.

- Elke maand organiseren we een kleine schrijfwedstrijd (voor alle genres toegankelijk), binnenkort start er weer een nieuwe.

Succes!

Terug naar “Regels en uitleg”