De Regels

De regels en de nodige uitleg
Gebruikersavatar
Capt Harlock
Forum Grootmeester
Vulpen
Beheer:
Berichten: 72
Lid geworden op: ma okt 31, 2016 12:22 pm

De Regels

wo nov 16, 2016 3:23 pm

Beste leden,

Op elk forum zijn regels om alles in goede banen te leiden en daar zijn wij ook geen uitzondering in. Lees ze rustig door en je zult zien dat we niet al te streng zijn en dat ons uitgangspunt is om een gezellig schrijversforum te zijn.


Pleeg geen plagiaat

Alle teksten, verhalen en plaatjes die door iemand gemaakt worden, vallen onder een copyright. Kopieer geen materiaal waar auteursrecht op ligt zonder dat je er toestemming voor hebt. Blijk je toch plagiaat gepleegd te hebben, dan kan dat leiden tot verbanning van het forum.


Behandel elkaar met respect

Dit is een vrij forum, waarbij iedereen zijn of haar mening mag uiten. Dit dien je met respect naar elkaar te doen, zonder racistische opmerkingen, zwartmakerij, seksuele intimidatie, vloeken en schelden. Denk dus na bij wat je plaatst, als er meningsverschillen zijn en houd het gezellig. Bij onenigheid, pesterijen of andere vorm van ongewenste intimiteiten neem dan contact op met het beheer.

\
Maak geen reclame

Gelieve geen reclame te maken voor andere forums. Mocht je echter toch graag iets willen delen, overleg dit dan vooraf met het beheer.


Schrijf normaal Nederlands

Ons uitgangspunt is om in algemeen bekend Nederlands te schrijven, op deze manier is het voor iedereen goed leesbaar. Ben je van Belgische komaf, dan is het geen probleem om typisch Belgische woorden te gebruiken.


18+ verhalen zijn niet toegestaan

Op dit forum komen ook jonge lezers die allerlei verhalen lezen. Daarom vragen we jullie daar aan te denken bij het schrijven van seksueel getinte scenes. Liefde mag, maar maak er geen 50 Shades of Grey van. Twijfel je of jouw scenes geschikt zijn voor dit forum, stuur gerust een bericht naar een van de moderators/beheerders.


Één account per gebruiker op dit forum is genoeg

Sommige mensen maken twee accounts aan op hetzelfde forum. Of dit nu is omdat je het leuk vindt, omdat je je oude wachtwoord niet meer weet of om bij polls twee keer te kunnen stemmen; het is verboden. Als je je wachtwoord niet meer weet kun je een nieuwe aanvragen. Mocht blijken dat je toch gebruikmaakt van een of meerdere dubbelaccounts, dan kan dit leiden tot een ban op het forum.


Avatars

Avatars/profielafbeeldingen mogen een maximale grote hebben van 120x120 pixels. Deze mogen geen schokkende onderwerpen bevatten, niet bewegen, flikkeren of te prominent in beeld staan. Ons uitgangspunt is namelijk dat de aandacht bij de verhalen moet liggen en niet bij wat er allemaal in een avatar gebeurt. Je kunt een avatar via je profiel uploaden naar de site.


Onderschriften

In een onderschrift kan een afbeelding of tekst opgenomen worden. De afbeelding die je hierin opneemt, mag geen bewegend beeld zijn. De grootte van deze afbeelding mag 250 px breed bij 100 px hoog zijn.


Let op waar je verhaal hoort

Plaats je verhaal in een genre dat erbij past. Het kan natuurlijk voorkomen dat meerdere genres passen, kies dan de meest duidelijkst aanwezige genre. Staat het genre er (nog) niet bij, neem dan contact op met het beheer.


Het posten van een verhaal

Als je post is het fijn dat je al wat op papier hebt staan. mocht je een kort verhaal hebben plaats dat dan bij one shots (max. 2.500 woorden). Is je verhaal klaar pas dan de titel aan met het woord voltooid aan het begin tussen [ ]


Polls

Polls worden alleen gebruikt bij de schrijfwedstrijden, events of eventuele wijzigingen aan het forum.


Het verwijderen van verhalen en berichten

Het verwijderen van verhalen en berichten op het forum door leden zelf is niet toegestaan. Indien je een geplaatst verhaal wil verwijderen, kun je een bericht sturen naar het beheer.Het Beheer

Capt Harlock en Maaike

Terug naar “Regels en uitleg”