Scorpio

Los een mysterie of een misdaad op.
Gebruikersavatar
CliveBarker
Vulpen
Beheer:
Berichten: 105
Lid geworden op: vr nov 25, 2016 9:42 pm

Scorpio

do jun 29, 2017 6:22 am

‘En?’ vroeg de man met het zwarte krulhaar met een hese stem. Hij droeg zijn rafelige kamerjas open, kijk gevend op een witte borst zonder enige begroeiing , in zijn hand met vingers die een pianist waardig waren hield hij een halfvol glas whisky.
‘Echt, Vindevogel, overdag drinken? Het is ochtend,’ zei Somers met een blik vol afkeuring, die blik kreeg ze constant als ze haar partner bezig zag. De legendarische speurder Victor Vindevogel, erfgenaam van een groot industrieel met bedrijven over heel de wereld. Hij bezat een briljante geest die hij bestreed met korte drank en sigaretten. De niet onaantrekkelijker dertiger met geprononceerde jukbeenderen, kuiltje in zijn wang waar vrouwen gingen van zwijmelen, helderblauwe ogen, scherpe blik; het leven had hem gezegend en toch was hij een misantropische, nihilistische cynicus. Zaken waren voor hem een afleiding. Als hij die zaken niet heeft om zich in te verdiepen dan drinkt hij erop los, of schiet zijn revolver leeg op bewegende poppen in zijn godzijdank goed geïsoleerde kelder van zijn open bebouwde villa. Somers wou dat hij daar ook op zijn vervloekte mondharmonica zou spelen maar ze kon van zijn composities tot de vroege uren genieten in de tweepersoons slaapkamer naast de heel wat soberder ingerichte daarnaast, ze sliep verdorie nog altijd op een veldbed en moest het met een nachtlampje doen als verlichting. Soms voelde de afgetrainde blondine zich een gevangene van zijn ego; maar ze deden wat ze wilden. Een zaak pakten ze naar eigen goeddunken aan zonder een afstompende hiërarchie met mannelijke collega’s die allemaal hun territorium afbakenden en goedkeurend geilend naar haar kont starend en niet naar haar mond als ze iets zinnig zei. Zo was ze ontslagen geraakt bij Interpol. Een judogreep maakte einde aan de amoureuze ontdekkingstocht van een handtastelijke collega. Het behoefde geen uitleg dat de baas, een ouwe snoeper haar er direct zonder aanbevelingsbrief uit flikkerde en zelfs zorgde dat ze binnen de ordediensten niet meer aan de slag kon.
‘Interpol gooide ons een kluif, een vermiste agente in het veld. Ze zit ergens in de Karpaten.’
‘Waarom zou Interpol met een ontslagen agente en een “losgeslagen amateur” zoals ze me zelf noemen samenwerken?’
‘Ze zeiden het natuurlijk niet met zoveel woorden, maar ze zijn radeloos. De missie, waar ze ons in het ongewisse laten moet wel erg belangrijk geweest zijn,’ Somers gaf Vindevogel een usbstick met een vies gezicht omdat hij zich net aan de te laken plek in zijn boxershort met klavertjesvier had gekrabd.

Ze liepen naar de computerruimte, Vindevogel liet zijn palm lezen door de machine.
‘Hartelijk welkom, mijnheer Vindevogel.’
Hij stapte zijn Walhalla binnen, rond de klok werkende computers, overal schermen, maar zijn lieveling was de enorme tv die aan de computer was aangesloten als extra beeld. Overal draaiden harde schijven, hij had meer capaciteit en rekenkracht dan NASA ooit droomde te hebben. Ook een illegaal programma zat bij het pakket, gebruikt door CIA en NSA om overal voor spion te spelen en een persoon compleet te ontleden. Vindevogel noemde deze goed geoliede machine “Orakel”. Hij stak de USB stick erin. Deze werd meteen op virussen gescand en er verscheen een blad met één enkel document in dat getiteld Scorpio was.
Gebruikersavatar
Maaike
Beheer
Columnist
Contacteer:
Beheer:
Berichten: 721
Lid geworden op: wo nov 02, 2016 6:58 pm

Re: Scorpio

di jul 18, 2017 5:59 pm

Leuk begin van je verhaal :)
It always seems impossible until it's done. Keep writing!

Terug naar “Detectives”