Levende verhalen

Tips en tricks voor beschrijven van personages en omgevingen
Gebruikersavatar
Maaike
Beheer
Columnist
Contacteer:
Beheer:
Berichten: 719
Lid geworden op: wo nov 02, 2016 6:58 pm

Levende verhalen

ma nov 21, 2016 7:21 pm

De beste boeken zijn degene die je opslokken tussen de pagina's, smachtend en sidderend terwijl je de wereld van inkt ontdekt. Compleet afgesloten van de realiteit ontvouwt er in je hoofd een fantasie zo levensecht dat zodra je het boek dichtslaat je even bij moet komen.

Dat zijn de pareltjes die je na ze te hebben gelezen, je nooit echt helemaal loslaten. Maar hoe creëer je zo’n verslaving van papier?

Ik ben van mening, dat naast een ijzersterke rode draad ook de personages en de omgeving van degelijk belang zijn. Als die twee onderontwikkeld aan de verhaallijn zijn, zal het de lezer niet te pakken krijgen. Op een bepaald moment gedurende het schrijven moet je de omgeving en de personage uitwerken.

In de loop der tijd heb ik verschillende tips gevonden. Er is geen goed of fout, meer een kwestie van smaak in wat je gebruikt en hoe. Daarbij wel in het achterhoofd houdend dat je de lezer enigszins bij de hand neemt, terwijl je jouw fantasierijke wereld aan hem/haar toont.
Tip: Maak je geen zorgen of het allemaal voldoende sprankelt. Je kunt immers ook nadat het verhaal zijn einde bereikt alles bijschaven. Daarbij hoe meer je leest en schrijft, de beschrijvingen en emoties bijna als vanzelf geschreven worden.

Personages van vlees en bloed
Vragenvuur
Echte badguys creëren

Idyllische werelden
Schilder omgevingen met woorden
Leer personages kennen door de omgeving
It always seems impossible until it's done. Keep writing!

Terug naar “Personages en omgevingen”