Het verkeerde bed

Het Podium voor de korte verhalen
Gebruikersavatar
nurias
Columnist
Beheer:
Berichten: 502
Lid geworden op: do nov 17, 2016 8:16 am

Het verkeerde bed

ma dec 12, 2016 3:01 pm

Mama zegt ja en papa zegt nee. Maar het is maar een klein stukje naar het toilet gebouw en je bent al zeven jaar. Beide ruziën over of je wel niet alleen gaat. Je moet heel nodig en als mama en papa blijven ruzie maken is je broek nat! Eindelijk zegen beide ja, je rent de luxe tent uit richting het toilet gebouw. Daar aangekomen pak je de eerste beste toilet hok, een opgeluchte zucht volgt.

Als je terug loopt moet je na denken waar de tent staat. Alle tenten lijken hetzelfde en er is nauwelijks verlichting. Rechtdoor blijven lopen, dan links af en tweede tent aan de rechterkant. Maar deze tent is het donker en de vraag is of papa en mama al zijn geslapen. Vast wel en je doet zachtjes de rits open en dan dicht. In het donker vindt het bed waar je broertje en jij slapen. Je kruipt erin maar je kunt je kussen niet vinden. Dan maar zonder, je broertje zal hem wel hebben. De kussen jatter! Je hoort hem naast je, zachtjes ademhalen. Eenmaal een stuk deken te hebben bemachtigd valt je in slaap.

Maar dan opeens een harde gil van een meisje! Je schrikt wakker en met kleine ogen in een fel wit licht zie je wazig een meisje die je met grote ogen aan staat te kijekn. O nee, ben ik de verkeerde tent! De ouders van het meisje zijn ook wakker geworden en roepen in een vreemde taal van alles naar je. Snel doe je de rits open en ren je zomaar een kant op. Dan opeens knal je tegen iemand op, gelukkig het is je vader. Hij staat je vragend aan te kijken waarom je rent. Je legt alles uit en samen lopen jullie terug naar de tent waar je uitgerend bent. Voor de tent staan de ouders in hun pyjama, schijnend met hun zaklamp op zoek naar het meisje dat in hun dochters bed sliep. Je vader legt alles uit in de vreemde taal. De ouders schelden nog wat en gaan dan chagrijnig naar binnen. Het licht gaat uit en het is gelijk stil. Als jullie terug lopen wordt je aangekeken door je vader, dan schiet hij in de lach. Je lach ook om de grappige en vreemde ervaring. Eenmaal bij de tent aangekomen spreek je af dat er hierover niets gezegd wordt.

Volgende keer maar met papa of mama naar de wc gaan op de camping.
Gebruikersavatar
Maaike
Beheer
Columnist
Contacteer:
Beheer:
Berichten: 721
Lid geworden op: wo nov 02, 2016 6:58 pm

Re: Het verkeerde bed

zo dec 18, 2016 3:13 pm

Hihi grappig verhaal! Wel stom dat die andere ouders zo boos zijn. Als je kinderen hebt, weet je toch dat zoiets onschuldigs kan gebeuren... >.>
It always seems impossible until it's done. Keep writing!

Terug naar “One-shots”