Drukte is afleiding

Het Podium voor de korte verhalen
Gebruikersavatar
nurias
Columnist
Beheer:
Berichten: 502
Lid geworden op: do nov 17, 2016 8:16 am

Drukte is afleiding

vr nov 25, 2016 8:07 am

Het verhaal is waargebeurd. Na professionele hulp heeft de moeder haar verhaal kunnen vertellen. Haar verhaal wilde ze vertellen, zo om andere drukke alleenstaande moeders met een tweeling tussen de een en twee jaar te waarschuwen dat drukte afleidend is.

Zittend naast een ziekenhuis bed op de eerste hulp, huilt Marit aan een stuk door. Schuld gevoelens, zich een slechte moeder vinden die geen kinderen verdiend en de tijd terug willen draaien gaan door haar heen. Het was nog geen uur geleden dat haar zoontje van twee jaar met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis. Kijken naar Pim wil ze niet, zijn handje houd ze wel vast. Horend hoe hij moeite heeft met adem halen, liggend aan zuurstof en een hartmonitor. Zijn huid zitten vol met vlekjes, Marit zucht diep als ze kijkt naar de grijze t-shirt die hij aan heeft.

Het was in de ochtend, vlak voor dat Marit haar twee-eiige tweeling Pim en Lieke van twee jaar naar de opvang zal brengen. Het was een chaotische ochtend, beide kinderen in de nee fase, daardoor druk, tegenstribbelend, vaak huilen en ook was ze te laat opgestaan en zoals altijd gehaast! Weer zal ze te laat komen op haar werk, het was al de zoveelste keer! Na een rommelige ontbijt doet ze Lieke in de box om eerst Pim een schone t-shirt aan te laten treken, uit de wasmand trekt een grijze t-shirt eruit. Pim stribbelt flink tegen maar toch weet Marit hem om te kleden. Daarna doet ze Pim in de box bij Lieke, bij beide een washandje over hun toet. Als ze die heeft weggelegd tilt ze in haar ogen Lieke uit de box, want zij moest nog haar antibiotica in. In de keuken krijgt Lieke die flink tegenstribbelt en huilt in de armen van haar moeder haar medicijnen. Het was 5 ml. maar Marit doet maar extra, namelijk 8 ml omdat dat het vaak uitgespuugd werd! Na haar bij Pim weer in de box te hebben gezet ruimt ze snel de ontbijttafel af en trekt ze zelf eerst haar schoenen en jas aan. Pim doet ze eerst zijn schoentjes en stoere blauwe jasje aan, al tegenstribbelend weet ze hem in de wandelwagen te krijgen als ze klaar is met hem. Snel nog even zijn haren in een stoere jongens kapsel borstelen. Marit zucht, hij moet maar weer eens naar de kaper het wordt al lang en straks lijkt hij op zijn zus. Daarna doet ze bij Lieke haar schoentjes aan en haar wit met kleurige bloemetjes jas. Na bij haar twee staartjes te hebben ingedaan, wil Marit toch bij haar een vestje aan doen. Pim huilt en wurmt zich alle kanten op om uit de wandelwagen te komen als ze voorbij hem loopt, maar Marit geeft geen aandacht aan hem. Met Lieke loopt ze naar boven, trekt haar jasje uit en dan een vestje aan. Dit gaat natuurlijk niet zonder flink tegenstribbelen en huilen! Beneden doet ze Lieke weer het jasje aan en nog een sjaaltje om want ze was verkouden. Daarna zet Marit Lieke in de box, want ze moet even snel bellen naar haar moeder. Die zal de kinderen ophalen in de middag. Maar als ze praat met haar moeder ziet ze opeens Lieke blauw worden en neer vallen. Tot haar schrik begint ze stuiptrekkingen te krijgen! Ze schreeuwt om hulp naar haar moeder, die belt gelijk 112. De ambulance is er snel, Marit ziet hoe Lieke wordt gestabiliseerd. Ondertussen heeft ze Pim weer uit de wandelwagen gehaald en probeert ze hem rustig te krijgen want die huilt aan een keer door. De ziekenbroeder zegt dat het gaat om een zware allergische reactie op de antibiotica, Marit is helemaal in de war want Lieke heeft dit nooit gehad en weet nog steeds niet wat er gebeurt is!

Een uur later weet ze pas wat er gebeurt is, ze had in alle drukte Pim per ongeluk een t-shirt aangetrokken van zijn zus. Dom, dom zegt Marit tegen zich zelf want waarom had ze voor beide nu grijze t-shirts met lange mouwen gekocht. Lieke had dan wel een bloemetje op de linker bovenkant aan de voorkant, maar die zag ze niet door de drukte. Toen ze Lieke wilde op tillen voor haar medicijnen zag ze dat bloemetje wel, dus in haar gedachte was Pim nu Lieke! Hij kreeg dus haar antibiotica en ook nog eens 3 ml. boven op de 5 ml. die voorgeschreven was! Lieke had zelf ook grijze t-shirt aan maar Marit zag bij haar dat bloemetje niet!

Pim en Lieke hadden een bijna dezelfde gezicht, je kon wel zien wie wie was. Maar hun haren waren even blond en in model, vooral als Lieke geen staartjes in had. Pim moest vier dagen in het ziekenhuis blijven, Marit kreeg last van de kinderbescherming want die waren opgebeld door haar moeder. Bang dat het weer zou gebeuren in het drukke leven van Marit, maar ook dat Marit weigerde enige hulp 's morgens met de kinderen.
Gebruikersavatar
Maaike
Beheer
Columnist
Contacteer:
Beheer:
Berichten: 721
Lid geworden op: wo nov 02, 2016 6:58 pm

Re: Drukte is afleiding

vr dec 02, 2016 9:31 pm

Heftig. Hoe is het uiteindelijk afgelopen? Het heeft namelijk een open begin en einde en aangezien het echt gebeurd is, is Pim nog beter geworden? En zijn ze bij hun moeder gebleven?
It always seems impossible until it's done. Keep writing!
Gebruikersavatar
nurias
Columnist
Beheer:
Berichten: 502
Lid geworden op: do nov 17, 2016 8:16 am

Re: Drukte is afleiding

za dec 10, 2016 7:22 am

Pim is beter geworden en ze zijn bij hun moeder gebleven, al wel onder toezicht van jeugdzorg.

De moeder (oma van de kids) is bij hun ingetrokken om voor de kinderen te zorgen maar ook haar dochter, die nu ook minder werkt.
Gebruikersavatar
Maaike
Beheer
Columnist
Contacteer:
Beheer:
Berichten: 721
Lid geworden op: wo nov 02, 2016 6:58 pm

Re: Drukte is afleiding

zo dec 11, 2016 7:42 pm

Ah, das wel een hele goede oma dat ze dat op zich neemt. Fijn dat het met een sisser is afgelopen :)
It always seems impossible until it's done. Keep writing!

Terug naar “One-shots”