Zeer diepe schaamte

Het Podium voor de korte verhalen
Gebruikersavatar
nurias
Columnist
Beheer:
Berichten: 483
Lid geworden op: do nov 17, 2016 8:16 am

Zeer diepe schaamte

do mar 02, 2017 9:32 am

Waargebeurd verhaal, vertelt met :oops: door Mark nadat zijn moeder er toch achterkwam.

Mark was de stoerste jongen in de klas, zo vonden zijn klasgenoten hem. Nergens bang voor en Mark deed de stoerste en nieuwste rages, ook hij had de nieuwste kleren in de mode en technologie.

Het was een vrijdag middag, weekend! Mark loopt uit de klas om zijn met zijn vrienden te gaan voetballen. Diepe zuchten klinken er bij veel van zijn klasgenoten, wegens de verbouwing hingen de jassen op een tijdelijke kapstok in de aula. Aan de andere kant van het schoolgebouw. Mark wilde geen minuut missen van het weekend en wandelt snel door, zijn vrienden achterlatend die alleen maar praten. Het lijken wel meisjes! Bij jassen aangekomen is het toch even zoeken. Maar dan ziet Mark zijn blauwe jas, als een kip zonder kop en gehaast trekt hij de jas aan. Na de rits te hebben dichtgedaan wilt Mark zijn fietssleutel pakken. Maar enige wat hij vindt in zijn jaszakken zijn drie roze hartjes en haar clipjes.

Mark kijkt naar de jas en krijgt het dan benauwd, zweetdruppels druppel steeds sneller van zijn voorhoofd. Hij heeft een meisjes jas aangetrokken! Zenuwachtig probeert Mark de jas uit te trekken maar de rits klemt, want de jas is hem te klein. Mark ziet dan zijn vrienden aankomen, snel trekt hij de jas capuchon over zijn hoofd en met diepe schaamte rent hij naar de wc’s. Kijkend naar beneden zodat niemand hem zal herkennen trekt hij de jas capuchon nog verder naar beneden. Toch zijn verdere schaamte rent hij de meisjes wc in.Daar probeert hij de jas weer uit te trekken maar de rits klemt meer en meer. Mark doet de wc deur een stukje open en gluurt naar de aula, zijn vrienden kijken rond en vragen zich af waar Mark is. Kijkend in de spiegel schaamt Mark zich zeer diep, zijn gezicht is vuurrood en zijn benauwdheid wordt ook alleen maar groter. Afvragend wat hij moet doen blijft hij proberen de jas uit te doen. Maar dan meisje stemmen, Mark schiet een wc hokje in en zittend op de wc pot hoort hij twee kinderen binnenkomen. Allebei doen wat ze normaal doen op een wc, Mark houd zich doodstil. Angstige minuten later gaan de meiden weer weg. Mark doet weer de wc deur een stukje open en hij ziet zijn vrienden nog steeds rondkijken waar hij is. Beide staan bij zijn jas. Opeens gaat zijn telefoon! Muziek van Qbraf buldert door de wc, Mark trekt snel zijn telefoon uit zijn broekzak en als snelle oplossing haalt hij de batterij eruit. Zijn vrienden hebben het gelukkig niet gehoord, ze snappen er niets van.

Een andere klas is uit en kinderen pakken hun jassen, een meisje blijft maar rondkijken. Elke jas die op elkaar lijken bekijkt ze maar geen een is van haar. Niet zo vreemd, want Mark had haar jas aan. Mark weet wie het meisje is, Imke het zusje van Peter een klasgenoot van hem. Mark stopt de batterij weer in zijn telefoon, doet deze aan en stuurt een whatsapp bericht naar hun.

Gasten, balen. Moest bij de directeur komen en kan niet weg. Kom straks naar het voetbalveld.

Beide jongens ziet Mark op hun telefoon kijken en lopen dan naar buiten. Mark ziet het meisje nog steeds staan, verdrietig en dat ze er helemaal niets van snapt. Later komt haar juf erbij en moeder, die bekijken ook alle jassen die op haar jas lijken maar geen een is van haar. Meer klassen gaan uit en bijna zijn alle jassen weg, Mark ziet zijn jas hangen. Imke, haar moeder en juf zijn nog steeds in de aula en wachten totdat alle klassen weg zijn. Zijn jas is de oplossing, die kan hij over de jas van Imke aan trekken en dan snel naar huis gaan. Maar de moeder van Imke pakt zijn jas en bekijkt deze, iets verteld ze aan de juf maar Mark weet niet wat. Zal ze weten dat de jas van mij is? Zijn jas wordt door de juf overgenomen en die bekijkt deze jas ook, gelukkig staat mijn naam er niet in. Omdat er geen jassen hangen doet Imke haar moeder haar jas uit en daarna haar vest, die krijgt Imke aan. Even praat de moeder van Imke met de juf en gaat dan met Imke naar huis. Mark ziet de juf met zijn jas richting de lerarenkamer gaan.

Kijkend op zijn telefoon is het nu een uur later, Mark weet dat hij iets moet doen. Straks komen de schoonmakers en gaat de school dicht. Voorzichtig sluipt hij uit de wc ruimte richting de lerarenkamer. Mark hoort stemmen van de leraren in de lerarenkamer, druk discussiëren over iets of gewoon gezellig aan de praat. In de gang kijkend ziet hij nergens zijn jas, misschien in de gevonden voorwerpen bak. Voorzichtig gluurt hij om het hoekje om in de lerarenkamer te kijken. Zijn jas hangt over een stoel bij een grote tafel, Mark kan er niet bijkomen. Schamend kan Mark zich wel verrot schelden en slaan, maar wat nu? Stilletjes zuchtend loopt Mark de school uit, naar huis is zijn beste optie. Beide ouders werken en Mark was enig kind, hij had een huissleutel. Weer doet Mark de jas capuchon over zijn hoofd om niet herkend te worden mocht iemand hem zien. Met moeite sleept Mark zijn fiets door steegjes naar huis want hij heeft geen fietssleutel.

Eenmaal thuis bekijkt hij zich zelf in de grote spiegel van de gang, spontaan schiet hij de lach!
Toch wel vreemd om je eigen te zien in een te kleine meisjes jas. Duidelijk een meisjes jas, een gekleurd bloemetje rechtsboven springt eruit. Waarom heb ik dat niet gezien?

Met gereedschap uit de keuken weet hij uiteindelijk de rits los te krijgen. Imke haar jas is wel beschadigt er door, ook is er een naad gesprongen onder Mark zijn rechter oksel wegens dat de jas te klein is. Imke haar jas doet Mark in een plastic zak en daarna zo diep mogelijk onderin de grijze container. Snel trekt hij een dikke vest aan en gaat dan naar zijn vrienden om te gaan voetballen.

Een nieuwe school breekt aan, Mark trekt zijn warme vest weer aan. Zijn moeder is boos dat hij zijn dure jas heeft laten hangen op school gisteren, althans zo verklaarde Mark waar zijn jas was. In de aula op het grote prikbord hangt een briefje wie Imke haar jas heeft en deze terug te bezorgen. Als Mark zijn jas ophaalt wordt aan hem gevraagd of hij misschien de jas van Imke heeft. Misschien van de kapstok gepakt en zonder aan te trekken meegenomen. Mark zegt natuurlijk nee.
Gebruikersavatar
Maaike
Beheer
Columnist
Contacteer:
Beheer:
Berichten: 715
Lid geworden op: wo nov 02, 2016 6:58 pm

Re: Zeer diepe schaamte

za mar 18, 2017 8:46 pm

Leuk geschreven. Ik dacht in eerste instantie waarom meldt hij zich niet bij iemand als iedereen toch al naar huis? Maar dat zal wel het jongenspuberbrein zijn :P
deed de stoerste en nieuwste rages
Zoals welke?
Een nieuwe school breekt aan,
Denk dat je hier dag bedoelt
It always seems impossible until it's done. Keep writing!

Terug naar “One-shots”